brilinmode-optiek-optometrie-1

Optometrie bij Bril In Mode

Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril of lenzen. Tegenwoordig is de opleiding van opticien en contactlensspecialist echter dermate goed dat de oogarts alleen de “moeilijkere gevallen” onder zijn hoede neemt. Momenteel verrichten optometristen een eventueel nazorg traject bij verwijzingen naar de arts en na ingrijpen. Zij zijn als het ware de schakel tussen opticien en oogarts. Bij Bril In Mode zit u daarom goed. Zij hebben er namelijk verschillende.

Bij Bril In Mode testen we op een grondige en professionele wijze zodat u een goede bril of contactlenzen krijgt. Ons oogonderzoek bestaat daarom uit 10 kernpunten:

  1. Uw huidige bril wordt onder de loep genomen,
  2. Er wordt een indicatieve oogmeting verricht met een autorefractormeter,
  3. Uw oogdruk wordt gemeten,
  4. Uw persoonlijke kijkbehoeften worden besproken,
  5. Uw persoonlijke en familiaire medische achtergrond wordt nagevraagd,
  6. Uw ogen worden gemeten,
  7. De samenwerking tussen uw ogen wordt gemeten,
  8. De mate waarin u nog goed nabij ziet, wordt gemeten,
  9. Een extern oogonderzoek vindt plaats,
  10. U krijgt uitleg en advies.

Mocht blijken dat er nader onderzoek nodig is, dan kan direct worden aangevangen met een optometrisch onderzoek.

Na het oogonderzoek kan besloten worden dat een diepgaander oogonderzoek gewenst is, het zogenaamde optometrisch onderzoek. Hiertoe is naast een HBO diploma ook een specifieke apparatuur benodigd. Deze combinatie van kennis en apparatuur is uiteraard aanwezig bij Bril In Mode. Zo kunnen we een gezichtsveldonderzoek verrichten, de macula (netvlies) fotograferen en in overleg met een oogarts beoordelen en bijvoorbeeld een aanvullend onderzoek naar oogspierafwijkingen uitvoeren.

 

Bril-in-mode-artikel-afbeelding-Optometrie


Top